De ce este mai rentabila o asigurare CASCO decat o asigurare RCA?

O asigurare RCA te poate ajuta doar in cazul in care in urma unui accident avariezi masina celuilalt conducator auto si trebuie sa ii platesti daunele. O asigurare CASCO te ajuta mult mai mult decat atat, te despagubeste si pe tine si doar in urma unor accidente in trafic. Asigurarea CASCO te va despagubi si in cazul furturilor, si a orice fel de daune care pot aparea, indiferent daca va faceti sau nu vinovat de ele. Trebuie doar sa deschideti un dosar de daune de fiecare data cand este cazul si daca dupa ancheta facuta, se considera ca aveti dreptate in ceea ce ati stipulat in acel dosar, polita CASCO va va despagubi.

In cazul unei polite RCA, nu veti fi protejat impotriva furtului sau a altor daune care nu intra in subiectul acesteui tip de asigurari.

Pretul este cel care sperie si astfel toti se indreapta spre o asigurare RCA, decat sa opteze pentru una CASCO. Trebuie sa stiti ca si cota de prima la asigurarea CASCO depinde de anumite conditii pe care daca le indepliniti, veti avea de dat mai putini bani. Daca masina ta este dotata cu echipamente anti furt, daca nu a sferit vreo dauna in anii trecuti de asigurare sau daca masina este noua, cota pe care trebuie sa o platiti este mult mai redusa decat daca nu indepliniti aceste conditii.

In momentul in care v-ati hotarat pentru un anumit tip de asigurare trebuie sa faceti un studiu de piata printre companiile de asigurari in ceea ce priveste clauzele de incheiere a unei polite. Sunt anumite firme care fac tot felul de discount-uri la masinile mai noi de 5 ani si daca va incadrati la aceasta oferta veti plati mai putin. Deasemenea trebuie vazut cu ce service-uri partenere lucreaza firma de asigurari cu care vreti sa incheiati contractul, asa putandu-va da seama de seriozitatea lor.

Alt lucru la care trebuie sa aveti grija sunt clauzele pe care unii asiguratori le dosesc in paragrafe mici si slab lizbile tocmai pentru a nu fi observate de catre client. Aceste clauze trebuiesc luate in considerare, pentru a va asigura ca nu sunt in defavoarea dumneavoastra.