De ce avem nevoie de o asigurare de locuinte?

Asigurare locuinta obligatorie

Tot mai des in ultima perioada natura isi face de cap si mii de oameni raman fara case si fara toata agoniseala pe care au facut pe parcursul vietii, ramanand de cele mai multe ori la mila autoritatilor.

Prin asigurarea de loculinta obligatorie se poate asigura o protectie minima in cazul producerii de catastrofe naturale: cutremue, inundatii sau alunecari de teren. Puteti sa primiti prin aceasta asigurare o suma de pana la 20.000 de euro, in urma unei taxe de numai 10 sau 20 de euro pe an cu care sa va refaceti cel putin o parte din prejudiciul suferit.

Daca nu se achita aceasta suma modica, autoritatile nu vor despagubi cu nimic in cazul unei catastrofe care se va abate asupra locuintei.

 

Asigurare locuinta facultativa

Daca printr-o asigurare de locuinte obligatorie este despagubita doar o parte din prejudiciul cauzat, in cazul unei asigurari locuinta facultativa va fi despugubita valoarea integrala a pierderilor suferite. O astfel de asigurare este cea mai buna solutie pentru a avea o solutie in cazul riscurilor care pot pune in pericol locuinta dumneavoastra.

Riscurile acoperite de o asigurare facultativa sunt prevazute in contractul asigurarii facultative si difera de la o asigurare la alta. Riscurile standard pe care le acopera o astfel de polita sunt: incendiul, trasnetul, explozii sau caderea de obiecte peste locuinta, dar in functie de tipul de asigurare pentru care optezi, pot fi diversificate: cutremur, inundatii, alunecari si prabusiri de teren, riscuri cauzate de factorii atmosferici – furtuna, grindina, ploi torentiale, inundatii, viituri, zapada, avalanse etc, refularea apei din conducte, vandalism, coliziunea cu autovehicule, distrugeri provocate de animale, furturi, avarii la centralele termici si alte tipuri de costuri suplimentare de care este nevoie pentru efectuarea reparatiilor.

Cele ma multe polite de asigurare facultativa de locuinta ofera si o despagaubire in fata tertilor care pot fi afectati de un incendiu sau orice alta catastrofa care a pornit de la locuinta dumneavoastra. Astfel vor fi despagubite si tertele persoane care sufera pagube din cauza unui accident provenit de la locuinta dumneavoastra.

In functie de prima de asigurare platita, firma de asigurari va despagubi in procente pana la integral pierderile suferite.